Al jaren een bekend en vertrouwd adres voor uw kat

Katten

Cattery

Elke kat heeft een eigen ruimte, voorzien van zit- en slaapgelegenheid. Regelmatig worden de katten uit hun verblijf gelaten en kunnen zij zich vermaken aan klimbomen en krabpalen. Ook hebben de katten de beschikking over een gezamenlijke buitenren op het zuiden, waarin zij zich, mits sociaal en niet angstig, naar hartelust kunnen uitleven en genieten van de buitenlucht en het zonnetje.

Tweemaal daags worden de katten gevoerd, terwijl zij voortdurend over drinken beschikken. Desgewenst kan rekening worden gehouden met bijzondere diëten. Alle bij ons te gast zijnde katten krijgen elk een individuele behandeling. Wij raden u aan om uw kat in een reismandje te vervoeren. Deze mandjes worden bij het brengen mee teruggegeven.

Helaas, maar om begrijpelijke redenen, kunnen wij geen ongecastreerde katers opnemen.

Entingen voor katten

Alle inentingen (dus ook de boosterentingen/herhalingsentingen) moeten minimaal drie tot zes weken voor aankomst in het pension zijn toegedient en zijn maximaal een jaar geldig.

Houd hier rekening mee als de termijn in uw vakantie dreigt te verlopen. Indien de entingen bij binnenkomst niet in orde zijn wordt uw huisdier niet toegelaten!

Verplicht voor katten:

  • Kattenziekte
  • Niesziekte (minimaal 2 keer)
  • Bordetella (minimaal 6 weken voor aankomst, aangezien dit een neusdruppel/-spray is)
  • Ontvlooit en ontwormd

Ondanks dat alle katten gevaccineerd zijn, biedt dit helaas niet altijd de garantie dat de katten geen niesziekte ontwikkelen. Niesziekte is een aandoening waarbij sprake is van een ontsteking aan de voorste luchtwegen en waarbij meerdere ziekteverwekkers een rol kunnen spelen. Afhankelijk van de verwekker, de leeftijd en de weerstand van de kat, kunnen de verschijnselen meer of minder ernstig zijn: niezen, wat hoesten met waterige neus- en ooguitvloeiing tot koortsig, niet eten, kwijlen en sloomheid. Wanneer wij dit mochten bemerken, zal uw kat door de dierenarts onderzocht en behandeld moeten worden (meestal is een antibiotica kuur afdoende).

Wij wijzen er nadrukkelijk op dat zonder een geldig inentingsbewijs wij uw huisdier helaas niet kunnen opnemen. Voor honden en katten is het - door de dierenbescherming - verplicht gestelde (Europees) dierenpaspoort vereist. Vanzelfsprekend dient uw hond of kat vrij te zijn van ongedierte. Eventueel druppels, vlooienband toepassen. Of uw hond of kat nu thuis of in ons dierenpension verblijft, het is altijd mogelijk dat hij/zij ziek wordt. Door een verhoogde infectiedruk is de kans op een besmettelijke ziekte, zoals kennelhoest (honden) en niesziekte (katten), ondanks de door ons ingestelde gebruikelijke hygiëne aanwezig. Besmetting is overal mogelijk, vooral op plaatsen waar meerdere dieren bij elkaar komen zoals hondenuitlaatplaatsen, hondenclubs, tentoonstellingen en dus ook dierenpensions en kennels. Oudere, jongere en ziekelijke dieren lopen door een verminderde weerstand meer risico. Kennelhoest en niesziekte is vergelijkbaar met een verkoudheid en griep bij de mens en wordt veroorzaakt door verschillende virussen en/of een bacterie waardoor vaccinatie niet 100% de garantie geeft dat uw hond of kat niet ziek kan worden. Het blijkt wel zo te zijn dat een jaarlijks gevaccineerde hond of kat beter bestand zal zijn tegen virale infecties van de luchtwegen.

Voeding voor katten

Wij hebben een diversiteit aan voeders ter beschikking voor onze pensiongasten. Desgewenst kan met bijzondere wensen op het gebied van voeding (diëten etc.) en verzorging rekening worden gehouden. Speciaal dieetvoer voor uw huisdier dient u zelf mee te brengen. Voor het meenemen van eigen voer krijgt u geen korting. Wij geven onze pensiongasten bij voorkeur voeding uit onze eigen kwaliteits-voorraad. Het geven van uw eigen voer zien wij als een vorm van extra service.